Virtuelle Private Netværk

Undgå digitale tyve og svindlere på din ferie

Vi har alle sammen en telefon, tablet eller en bærbar med os når vi rejser, men rejsende der har brug for internetforbindelser er også en guldgruppe for digitale tyve og svindlere.  

Gratis wifi-hotspots i lufthavne, på caféer og restauranter, på hoteller og andre steder er de perfekte jagtmarkeder for kriminelle, ligesom hotellers netværk kan bruges af initiativrige hackere.

Det samme gælder mobilenetværk, hvor du er afhængig af hvor seriøst de lokale mobiludbydere tager sikkerhed og privatliv.

Miniguide til bedste VPN udbydere til din ferie

Du kan naturligvis helt undgå at bruge nettet mens du rejser, men dette er nærmest umuligt, da vi har billetter, rejseplaner mv. online, ligesom vi har brug for at finde information om det sted vi besøger, for at få de bedste tips til gode restauranter og spændende seværdigheder.

Du vil naturligvis også gerne følge med på de sociale medier i hvad familie og venner foretager sig og holde forbindelsen ved lige.

Heldigvis er der en perfekt mulighed for at beskytte dig når du rejser og også når du er hjemme. Ved at bruge en VPN-forbindelse gør du livet surt for digitale tyve og svindlere og du opnår også en langt række andre fordele.  Du vil blandt kunne streamme din favorit serie hjemmefra, opnå billigere priser og beskytte dit privatliv – læs mere om alle fordelene her.

Oversigt over de bedste VPN-udbydere til det danske marked

Hvordan kan det så være at en VPN-forbindelse beskytter dig og giver en række nye muligheder? Kort sagt kan man sige at en VPN-forbindelse krypterer alle informationer som din computer sender og modtager. Desuden får en VPN-forbindelse det til at se ud som om at du kommer fra et helt andet sted end hvor du reelt befinder dig.

Alle udbydere af VPN-forbindelser har software og apps, der gør det nemt at installere og bruge en VPN-forbindelse, så selv om du ikke er en IT-ekspert kan du hurtigt beskytte dig mod digitalt tyveri og svindel.

For at gøre det så nemt for dig som muligt har vi lavet en miniguide (læs mere her)  til at vælge den rigtige VPN-udbyder, men vil du hellere selv vælge har vi en oversigt over de vigtigste VPN udbydere på markedet (læs mere her).

-Afslutningsvis skal du også have et par praktiske tips til hvordan du kan beskytte dig yderligere. Tilslut aldrig fremmede enheder til din computer. Et uskyldigt udseende USB stik, kan indeholde virus, der hurtigt kan inficere din computer og slå al beskyttelse fra. Så hvis du finder et USB-stik, skal du ikke sætte det i din computer for at forsøge at finde ejeren.

Lad heller ikke fremmede alene med din computer, tablet eller mobil. For en trænet person tager det kun et øjeblik at installere spyware eller virus.

Du bør derfor heller ikke tilslutte din computer, telefon eller tablet til fremmede netværk eller wifi-hotspots uden at have din VPN aktiveret, et opdateret antivirus program eller din firewall aktiveret.

Og altid når du rejser, så brug din sunde fornuft. Ofte er hacking og digitalt tyveri mere et spørgsmål om at kende den menneskelige psyke end at beherske avanceret teknologi.

×
Har arbejdet med IT i 30 år og har således opnået stor erfaring med IT og sikkerhed.
Latest Posts
Følg og like os

Vælg den rigtige VPN til din ferie

Forrige indlæg

Stream som om du var i Danmark på din ferie – fortsæt med at se Netflix, HBO, Danmarks Radio, Viaplay mv.

Næste indlæg

Du vil måske kunne lide

Kommentarer slået fra