New Mexico lægger sag an imod tyve af børns information

New Mexico har fornyeligt besluttet at lægge sag an imod Google, Twitter, og udviklere af apps for at stjælpe bønr’s digitale information.

Statsanklageren for New Mexico, Balderas udtaler at disse selskaber overtræder COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), der blev vedtaget i 1998. Helt grundlæggende opstiller COPPA en række krav til de hjemmesider eller onlinetjenester som henvender sig til børn under 13 år eller andre hjemmesider eller tjenester der indsamler personlig information som de ved er er under 13 år.

Foruden Google og Twitter har statsadvokat General Balderas også lagt sag an mod AerServ, Tiny Lab Productions, MoPub, InMobi PTE, AppLovin og IronSource, hvor han hævder at alle disse selskber ulovligt har indsamlet og solgt digital information om børn.

Sagsanlægget kom efter at University of California, Berkeley publiserede en undersøgelse af næsten 6,000 apps der henvender sig til børn, hvor de kom frem til at de fleste af dem overtrådte COPPA. De undersøgte apps kunne finde ud af hvor børnene boede, legede, gik i skole og hvad dere interesser var.T

Statsanklageren i New Mexico, General Balderas udtalte desuden

“Disse multi-million-dollar teknologiselskaber går sammen med appudviklerne om at udnytte New Mexico’s børn, og den uacceptable risiko for datalæk og adgang for tredjepart som ønsker at udnytte eller skade vores børn vil ikke blive toleret i New Mexico.”

Det er fortidligt at sige noget om hvad konsekvenserne af denne retsag vil være. Uanset hvad er der grund til at alle forældre er fortigtige med at lade sine børn være online og holde øje med hvad børnene laver.

Hvis du vil lære mere om at besktte dine børn når de er online, anbefaler vi at du læser vores artikel om hvordan du kan bruge en VPN-forbindelse til at beskytte dine børns privatliv og vi foreslår også at du tager et kig på vores oversigt over børnevenlige VPN-udbydere.

×
Har arbejdet med IT i 30 år og har således opnået stor erfaring med IT og sikkerhed.
Latest Posts

Advarsel – svindlere stjæler børns Fortnite konti

Næste indlæg

Kommentarer slået fra