Advarsel – svindlere stjæler børns Fortnite konti

12-åringe Noah fik sig noget af et chok da han pludselig ikke længere kunne logge sig på hans favorit spil – Fortnite.. Noah havde brugt 8 måneder på at samle point og købe og samle udstyr til spillet og ville alt dette pludselig være tabt?

Det viste sig at han havde talt med en anden spiller om en handel, og hvor den anden spiller havde lokket ham til at udlevere sit password i forbindelse med gennemførslen af handlen. Kort tid efter at Noah havde konstateret at hans konto var overtaget af en anden fandt han den til salg på Instagram.

Det lykkedes ham at få sin konto tilbage da hans forældre kontaktede firmaet bag Fortnite, men tyven var bestemt ikke tilfreds og truede både Noah og hans mor.

Dette er ikke et enkeltstående tilfælde. Det har vist sig at der er et marked for konti til spil som Fortnite og svindlere prøver i stigende grad at lokke kontooplysninger ud af børn som Noah.

Grunden til at nogle er parate til at betale for en “brugt” konto, er at man i disse spil kan optjene virtuelle penge eller point, der kan benyttes til køb af ekstra udstyr eller våben. Noget giver spilleren ekstra kræfter. Andet er kun til pynt eller til at vise sig frem med. Man kan også købe disse ting ved først at købe de virtuelle penge for rigtige menneskepenge og så bagefter købe udstyret for de virtuelle penge man har købt.

Det kan derfor være en billig smutvej at købe en brugt konto fra en anden spiller, og dette har de kriminelle opdaget. Denne form for kriminalitet er hastigt voksende, da du kan side overalt i verden og sandsynligheden for at lovens lange arm kan nå dig er temmelig begrænset, så gevinsten i forhold til risikoen er langt bedre end med mere traditionel kriminalitet.

Børn er især et yndet mål blandt de kriminelle, da de endnu ikke har fået opbygget det samme filter som voksne og derfor er nemmere at lokke hvis man virker venlig og forstående. Begreber kaldes “grooming” og det betyder at en vokse virker sød og forstående med det formål at opbygges en tillid hvor barnet til sidste tænker at han eller hun har fundet en rigtig ven som forstår ham eller hende.

Hvis du er forældre eller bedsteforældre så er det vigtigt at du taler med dine børn eller børnebørn om at man ikke skal opgive personlige informationer til fremmed man ikke kender, selv om de virker fantastiske søde og hjælpsomme.

Uanset om du er voksen, barn eller midt imellem gælder

  • Oplys aldring login informationer til andre
  • Brug aldrig passwords, der kan gættes ud fra kendskab til dig og din familie.
  • Oplys aldrig mere om dig selv end højst nødvendigt. Hvis du spiller er der ingen grund til at en fremmed medspiller kender dit navn, bopæl, telefonnummer eller lign.
  • Hvis noget er for godt til at være sandt så er det som regel fordi at det er en fælde, eller der er en hage som du endnu ikke har opdaget.
  • Hvis nogen overtræder dine grænser så sig fra, og fortæl det eventuelt til en voksen hvis du er et barn, eller en anden voksen hvis du er en voksen
  • Beskyt dig altid ved at bruge en VPN-forbindelse, password husker, antivirusprogrammer mv.

Du kan finde vores oversigt over VPN-udbydere her og du kan læse hele historien om Noah her.

 

 

×
Har arbejdet med IT i 30 år og har således opnået stor erfaring med IT og sikkerhed.
Latest Posts

New Mexico lægger sag an imod tyve af børns information

Forrige indlæg

Ivacy lader dig nu streame mere end 80 streamingtjenester fra hele verden

Næste indlæg

Kommentarer slået fra