Hacker tries to get into the cloud data transfer. Concept security data.
Virtuelle Private Netværk

Beskyt dig mod identitetstyveri med en VPN-forbindelse

At blive udsat for identitetstyveri er stressende og ofte forbundet med store omkostninger, men du er langt fra forsvarsløs og vi vil her se på hvordan en VPN-forbindelse kan beskytte dig.

Identitetstyveri er blevet mere og mere udbredt og det er let at forstå hvorfor især online identitetstyveri er blevet så populært. Tyvene kan arbejde fra hvilket som helst i verden, og chancen for at blive fanget og dømt er minimal.

Det gør jobbet lettere for de kriminelle at internettet er udviklet som et meget åbent system, hvilket medfører at alt hvad der transmitteres over nettet ikke er krypteret, så alle der opfanger overførelsen umiddelbart kan læse indholdet og også se hvem der er afsender og modtager. Det svarer til at sende et postkort. Alle som har det i hånden kan læse det uden problemer.

Denne åbenhed giver gode muligheder for identitetstyve. Det er nemt at opfange oplysninger om dig som CPR nummer og andre personlige oplysninger. Oplysninger som med lidt frækhed gør det let at overtage dit liv, at opredte lån i dit navn mv., tømme dine bankkonti eller købe ind i dit navn eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænsen. Og tro mig – disse mennesker er meget kreative.

Ofrene opdager det ofte først lang tid efter at det er begyndt og må bruge lang tid på at forsvare sig og nogle må endda hyre en dyr advokat. Alt sammen noget som er hårdt psykisk og som er dyrt selv om man som offer er uskyldig.

Den gode nyhed er at du ikke er forsvarsløs. Ved at bruge en VPN-forbindelse gør du livet surt for digitale tyve og svindlere. Når du bruger en VPN forbindelse skaber du en lukket krypteret forbindelse mellem din computer og VPN-udbyderens servere, der typisk er placeret rundt om i hele verden.

Det vil sige at selv om en hacker eller digital tyv opfanger din kommunikation, vil det være det rene volapyk. Så for fremtiden er du beskyttet, uanset hvor du er online. Hjemme eller på et offentligt WiFi hotspot.

En VPN-forbindelse vil også sløre hvorfra du kommer, og anonymisere dig når du er på nettet og beskytte dig mod udefra kommende angreb, hvilket gør livet meget sværere for hackere og andre som vil stjæle og sælge din identitet.

De fleste udbydere af VPN-forbindelser tilbyder at scanne din trafik for skadelige hjemmesider og virusangreb, ligesom mange vil stille andre værktøjer, der kan beskytte dig til din rådighed.

En VPN-forbindelse beskytter dig således på flere måder mod at få din identitet stjålet, og vil spare dig for stress og omkostningerne ved et identitetstyveri.

De Bedste VPN-udbydere til at beskytte din identitet

Det kan være særdeles svært at finde den rigtige VPN-udbyder og dette gælder ikke mindste når man ser på hvor mange udbydere der findes. Lad os kort se på hvad vi har brug for.

Først og fremmest har vi brug for høj sikkerhed og helst med servere placeret i Danmark, så du kan få adgang til dansk indhold. Dernæst skal det være brugervenligt så du ikke behøver at være et teknologisk geni for at kunne bruge VPN-forbindelsen. Desuden vil det være godt med nogle automatiske funktioner, der sikrer at du altid benytter VPN-forbindelsen, når at du har mest brug for den og at data ikke sniger sig uden om krypteringen.

En sidste vigitg tid. Brug ikke gratis VPN-tjenester, da de sjældent har en tilstrækkelig høj sikkerhed.

Nedenstående leverandører har alle apps til Windows, Mac OS, Android og iOS (iPhone og iPad), samt flere andre platforme.

NordVPN Bestil nu! Læs mere

Er særdeles nem at bruge og kan aktiveres med et enkelt klik. Du kan sætte den op til altid at blive aktiveret når du bruger et offentligt wifi hotspot. Desuden har de et stærkt netværk og ekstra beskyttelse imod malware, virus mv.

Hide My Ass Bestil nu! Læs mere

Er en af de mest etableret udbydere på markedet og har nok det mest udbyggede netværk på markedet. Teknologisk virker det ikke som om at de er helt fremme i skoene, men et godt og stabilt valg.

PureVPN Bestil nu! Læs mere

Er rigtigt godt valg hvis du er bekymret for identitetstyveri, da det kommer med både malware og virus beskyttelse og deres Intrusion Detection and Prevention System (IDS and IPS) beskytter dig imod udefra kommende angreb.

LeVPN Bestil nu! Læs mere

Godt valg, da det er en af Europas største udbydere af VPN-løsninger og tilbyder høj sikkerhed og apps der er nemme at installere og bruge.

SaferVPN Bestil nu! Læs mere

Som navnet antyder så tager SaferVPN sikkerhed meget seriøst og har apps med automatisk tilslutning via deres VPN, så du altid vil være sikker.

Priser

Vi er lidt forsigtige med at sætte priser på da markedet er meget konkurrencepræget og priserne ændre sig løbende. Typisk vil prisen være ca. 75 kr. per måned hvis du betaler månedsvis og typisk 500 kr. pr. år hvis du køber et år ad gangen, men ofte har de tilbud hvor du kan få et helt år for ca. 300 kr. Enkelte lader dig købe helt op til 5 år mod en god rabat. Her ville vi måske være lidt forsigtige, da meget kan ændre sig på 5 år, og du vil måske gerne skifte til en anden udbyder undervejs.

Ovenfor har vi samlet de bedste VPN-udbydere når det gælder at beskytte dig imod identitetstyveri, men du kan se vores samlet liste over kvalitetsudbydere af VPN-løsninger her, og vores oversigt over andre fordele du får ved at bruge en VPN forbindelse her.

×
Har arbejdet med IT i 30 år og har således opnået stor erfaring med IT og sikkerhed.
Latest Posts
Følg og like os

Stream som om du var i Danmark på din ferie – fortsæt med at se Netflix, HBO, Danmarks Radio, Viaplay mv.

Forrige indlæg

10 grunde til at dine børn altid bør bruge en VPN-forbindelse

Næste indlæg

Du vil måske kunne lide

Kommentarer slået fra